top of page
8

17 DUURZAME APPARTEMENTEN MET STADSAKKER 

ARCHIPELWEG 204

8924 EX LEEUWARDEN

al vanaf

€ 105.000,- v.o.n.

SITUATIETEKENING

Anchor 1
650 M² STADSAKKER

Er is al geruime tijd een duidelijke trend zichtbaar; mensen kiezen steeds vaker voor lokaal en vers eten, direct van de boeren, via streekboxen, groente-abonnementen en voedselcoöperaties. Maar vooral ook eigen groenten, fruit en kruiden verbouwen gebeurt steeds vaker. Je hoeft hiervoor geen boer te zijn met een grote akker, want zelfs op de kleinste dakterrassen en vensterbanken ontspruiten heuse moestuinen.

Groen en divers met fruitbomen, kruidenplanten en hoge grassen. De akker van ongeveer 650 m2 wordt door wandelpaden verdeeld in kleine kavels. Deze kavels bieden volop mogelijkheden om een moestuin aan te leggen, te spelen, te picknicken of te relaxen. De kavels kunnen naar eigen wens worden ingevuld. De stadsakker geeft ruimte voor ontmoeten en samenwerken.

Er is al geruime tijd een duidelijke trend zichtbaar: mensen kiezen steeds vaker voor lokaal en vers eten, direct van de boeren, via streekboxen, groente-abonnementen en voedselcoöperaties. Maar vooral ook eigen groenten, fruit en kruiden verbouwen gebeurt steeds vaker. Je hoeft hiervoor geen boer te zijn met een akker, want zelfs op de kleinste dakterrassen en vensterbanken ontspruiten heuse moestuinen.

Groen en divers met fruitbomen, kruidenplanten en hoge grassen. De akker van ongeveer 650 m² wordt door wandelpaden verdeeld in kleine kavels. Deze kavels bieden volop mogelijkheden om een moestuin aan te leggen, te spelen, te picknicken of te relaxen. De kavels kunnen naar eigen wens worden ingevuld. De stadsakker geeft ruimte voor ontmoeten en samenwerken.

Alle ruimte in de

STADSAKKER

Omgevingsarchitect van BUITENOM over Nije Grûn

Nije Grûn is een totaal concept waar architectuur, particuliere tuinen en de terreininrichting met elkaar verweven zijn tot een landelijk stukje grond in de stad met een dorps en gemoedelijk karakter, voorzien van eigentijds comfort en met de belangrijkste voorzieningen binnen handbereik.

Een geweldige toegevoegde waarde voor het complex is de stadsakker van ± 650 m² die omarmd wordt door oude, stoere, volumineuze bomen. Tussen de bomen kan je je heerlijk nestelen in een schommelobject. Te midden van deze oude bomen komt de stadsakker. Hier kan je recreëren in de boomgaard met verschillende fruitbomen, die in het vroege voorjaar vol bloesem staan. De akker wordt door beklinkerde wandelpaden verdeeld in kleinere kavels. Deze kavels zijn nu nog voorzien van veldbloemen en hoge grassen, maar bieden volop mogelijkheden om te tuinieren, te spelen, te picknicken of te relaxen. Ze kunnen naar eigen wens worden ingevuld.

Aan de rand van de akker staat een overdekte fietsenstalling naast een schuur. Het is een gezamenlijk klushok, waar je aan je fiets kan sleutelen, de snoeischaar ligt opgeslagen of een vogelhuisje kan verven met je kleinkind. De schuur is voorzien vaneen waterpunt, elektra en verlichting. Tegenover de schuur bevindt zich een grote hoekbank rond een vuurplek, waar op een zwoele zomeravond tijdens het knapperen van het snoeihout nog even bijgepraat kan worden.

- Minka Haverkorn

bottom of page